زمان و مسیر توانبخشی بیماران سکته مغزی می تواند طولانی باشد، اما پیشرفت های عظیم در هر دو فناوری پزشکی و تکنیک های درمانی و همچنین دستگاه های توانبخشی عصبی (نورو ریهب) این امکان را برای بیماران فراهم کرده است تا از بهبودی باورنکردنی لذت ببرند.
بیماران بعد از سکته مغزی بدون شک با سختیهای مختلفی روبرو شده و نارساییهای جسمی، مشکلات عاطفی، ناتوانیهای ذهنی بدون در نظر گرفتن خطر حمله دوم را خواهند داشت.
مشکلات جسمی بعد از سکته مغزی
برای درک بهتر فرآیند توانبخشی، بسیار مهم است که بدانید بیماران سکته مغزی ممکن است پس از حمله با بسیاری از شکستهای ویرانگر مواجه شوند.
مغز در طی سکته مغزی متحمل ضربه شدیدی میشود، بنابراین میتوان انتظار داشت مشکلات فیزیکی مربوط به آن وجود داشته باشد.
پس از یک اپیزود، ممکن است بیمار در انجام کارهایی مانند بلند شدن از رختخواب، لباس پوشیدن، حمام کردن، آماده کردن وعده های غذایی دچار مشکل شود یا ممکن است تحرک محدودی داشته باشد که استفاده از واکر، عصا یا ویلچر را ضروری می کند.
در برخی موارد، بیمار سکته مغزی ممکن است قادر به حرکت دادن اندام های خاص یا حتی یک طرف بدن خود نباشد.
مشکلات شناختی بعد از سکته مغزی
مغز مسئول پردازش، درک و انتقال اطلاعات است. بنابراین، آسیب به مغز می تواند بر عملکرد شناختی تأثیر منفی بگذارد.
یک بازمانده از سکته مغزی با اختلالات شناختی ممکن است در صحبت کردن، درک سؤالات یا ایده ها یا به خاطر سپردن نام ها و چهره ها مشکل داشته باشد.
آنها همچنین ممکن است در معرض خطر افسردگی پس از سکته باشند.
مشکلات خواب نیز می توانند از اختلالات شناختی یا روانی ناشی شوند.
این ناملایمات میتوانند طاقتفرسا باشند، اما با درمان صحیح و شرکت در فعالیتهای صحیح روزانه میتواند منجر به پیشرفتهای گسترده در زندگی بیمار شود.
بهبود پس از سکته مغزی با کمک صحیح امکان پذیر است.
پس از یافتن پزشک و تیم پشتیبانی مناسب، نکته مهم بعدی که بیمار سکته مغزی به آن نیاز دارد، یک رژیم درمانی پایدار است.
این تضمین میکند که ارزیابیهای پیشرفت بازمانده همیشه انجام میشود، اهداف قابلدستیابی برای دورههای زمانی معینی تعیین میشوند و ثبات در طول مدت برنامه حفظ میشود.
با توجه به این پارامترها، یک بیمار شانس زیادی برای بازپس گیری استقلال پس از یک حمله دارد. با در نظر گرفتن این موضوع، استفاده از متدهای مختلف توانبخشی برای بهبودی بیمار کمک بیشتری خواهد کرد.
محصولاتی که می توانند توانبخشی عصبی شما را متحول کنند
توانبخشی عصبی (نورو ریهب) با درمان های مبتنی بر کامپیوتر
از بازی های ویدیویی برای ایجاد تعامل برای بیماران سکته مغزی و در عین حال ارتقای رشد شناختی استفاده می شود.
هنگامی که یک بازمانده یک سطح را کامل می کند یا یک راند را برنده می شود، پیشرفت فوری را می توان مشاهده کرد که انگیزه و احساس عمیقی از موفقیت در وی را ایجاد می کند.
همچنین لازم به ذکر است که «برخلاف بازیهای رایانهای سنتی که هدف اصلی آنها سرگرمی است، بازیهای جدی – مانند درمانهای مبتنی بر کنسول – با هدف آموزش طراحی شدهاند».
این تمایز بسیار مهم است زیرا کاربران را تشویق می کند، نه اینکه آن را کاملاً بیهوده تلقی کنند.
این دستگاه به بیماران اجازه میدهد تا الگوهای مختلف چنگ زدن و نیشگون گرفتن را تمرین کنند، شامل تمام سطوح حرکت بازو میشود، پیشرفت را در مدت زمان طولانی ارزیابی میکند و همچنین به کاربر اجازه میدهد تا با دستگاه را در موقعیتهای مختلف – نشسته، ایستاده یا دراز کشیده در رختخواب کار کند.
مهمتر از آن، این دستگاه ها یک جایگزین سرگرم کننده برای تمرینات معمولی هستند.
توانبخشی عصبی (نورو ریهب) رباتیکی و غیر رباتیکی
اگر بیمار سکته مغزی مهارتهای حرکتی محدودی داشته باشد یا در اجرای برخی عملکردها مشکل داشته باشد، دستگاههای رباتیکی میتوانند گزینه مناسبی برای کمک به یادگیری مجدد حرکات خاص باشند.
در درجه اول، این دستگاه ها به شکل رباتیک پوشیدنی و اسکلت بیرونی رباتیک هستند – مواردی که می توانند مستقیماً به بدن برای کمک یا تسهیل حرکت متصل شوند.
دستگاههای غیر رباتیکی از طیف گستردهای از فعالیتها پشتیبانی میکنند و کاربر را قادر میسازند تمرینهای مختلف را به صورت روزانه انجام دهند، در حالی که چندین قسمت بدن را آماده میکنند تا در آینده توانایی بهتری برای اجرای حرکات عملکردی داشته باشند.
تراپی با سیستم واقعیت مجازی
واقعیت مجازی شاخه جدید از تراپی است که در ده سال گذشته ظهور کرده است.
در این نوع از درمان، یک بیمار با استفاده از نرمافزار تعاملی و حسگرهای حرکتی در یک قلمرو مجازی در زمان واقعی غوطهور میشود.
این شبیهسازیهای واقعیت مجازی را میتوان به عنوان روشی بسیار جذاب برای یادگیری مجدد فعالیتهای زندگی روزمره (ADL) استفاده کرد.
Add a Comment